Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler: 
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet orta boy havuç
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 su bardağı ceviz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2,5 su bardağı un
 
Kreması:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
 - Süt ve zeytinyağı da eklenip, çırpılır.
 - Rendelenmiş havuçların varsa suyu sıkılıp, tarçınla birlikte karışıma eklenir.
 - Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez çırpılır.
 - Dövülmüş cevizler eklenerek, kaşıkla karıştırıldıktan sonra çok az yağlanmış kek kalıbına dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
 - Kürdan batırılarak pişmesi kontrol edildikten sonra fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
 - Labne peyniri, pudra şekeri ve limon suyu mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır.
 - Soğuyan kekin üzerine kreması yayılır.
 - İstenirse; şeker hamurundan yapılan minik havuçlarla veya kremanın birazına turuncu, yeşil gıda boyası eklenip karıştırıldıktan sonra sıkma torbası ile minik havuç şekilleri sıkılarak süslenip servis edilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.