SOMON TAVA
Somon Tava Tarifi
Somon Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram somon balığı yada kişi sayısına göre somon dilimi 
 - 1 su bardağı kadar mısır unu veya un
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Tuz
 
Yapılışı: - Somon dilimleri yıkanıp, kurulanır.
 - Mısır unu ve tuz karıştırılıp, dilimlerin iki tarafı da una bulanır.
 - Tavaya zeytinyağı konulup, kızdırıldıktan sonra dilimler yan yana yerleştirilir.
 - Orta hararetli ateş üzerinde balıkların iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.