Rezene Tarifi 
Kök Rezene Yemeği Tarifi 
Fennel Yemeği Tarifi 
Finokyo Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
- 1-2 adet kök rezene
 - 2 adet patates
 - 2 adet havuç
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 adet portakalın suyu
 - 1 çay bardağı su
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Tuz
 
Yapılışı: 
- Köke yakın bir yerden rezenenin dalları kesilip, taze yeşil dal ve yaprak kısımları ayrılır.
 - Rezenenin kök kısmı istenen şekilde doğranır.
 - Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
 - Rezenenin dilimlenmiş kök kısımları, doğranmış havuç, patates ve kapya biberler de eklendikten sonra yağda biraz çevrilir.
 - Rezenenin yeşil kısımları, portakal suyu, su ve tuzu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateş üzerinde yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.