Mimoza çiçeği reçeli nasıl yapılır
     Yolları, refüjleri hatta bizim terası sapsarı bir renge boyayan mimoza ağaçlarının görünüşünü severken, o sarı minik top top çiçeklerinden reçelinin de yapıldığını okuyunca mevsimi geçmeden tadımlık da olsa arşivimde bulunması için reçelini denemek istedim.
Malzemeler: - 2 su bardağı mimoza çiçeği
 - 3 su bardağı su
 - 4 su bardağı toz şeker
 - 1 adet limonun suyu
 
Yapılışı:
- Mimoza dallarından sadece sarı toplar halindeki çiçekleri ayıklanıp, yıkanıp, süzülür.
 - Derin bir tencereye su ve toz şeker konulup, toz şeker eriyene kadar kaynatılır.
 - Kaynayan şerbete süzülen mimoza çiçekleri eklenir.
 - Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılıp, limon suyu eklenir.
 - Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
 - Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
 - İyice soğuyunca kavanoz düzeltilip, yerine kaldırılır.
 


ne güzel olmuş :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ümran hanım :)
Sil