Mayasız Çörek Tarifi
El Açması Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet yumurtanın sarısı
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 4 su bardağı un
 
- 250 gram lor
 - 1 adet yumurtanın akı
 - Maydanoz
 
- 100 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağı
 
- 1 adet yumurtanın akı
 - Susam
 
Yapılışı: 
- Oda sıcaklığındaki yumurtanın sarıları, süt, yoğurt, sirke ve zeytinyağı derin bir kap içinde karıştırılır.
 - Kabartma tozu ve elenmiş un da azar azar eklenip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülerek, on beş dakika kadar dinlendirilir.
 - Hamur önce iki parçaya sonra her parça altı bezeye ayrılır.
 - Bezeler hafif unlanmış tezgahta merdaneyle olabildiğince ince açılıp aralarına eritilip soğutulmuş tereyağı sürülerek üst üste konulur.
 - Üst üste konulan altı beze biraz merdane ile biraz da etrafından çekiştirilerek büyütülüp, rulo yapılır.
 - Streç filme sarılarak buzdolabında tercihen bir gece bekletilir.
 - Rulodan iki üç parmak eninde parçalar kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 - Üzerine biraz bastırılıp yassılaştırılarak yumurta akı sürülüp, susam serpilir.
 - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
 




Harika görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil