Milföy açma börek tarifi
Milföy açma börek nasıl yapılır
Milföy hamuru hayatımıza girdiğinden beri börek yapmak ne kadar kolaylaştı.Çoğu zaman iç malzemesi bile koymadan, tuzlu, tatlı çok değişik, çok çabuk misafire ikram edilebilecek, puf puf kabaran börekler yapılabiliyor.Tatil günlerinde, mutfak da fazla zaman harcamak istemeyenler ve bizim gibi şu günlerde göçebe hayatı yaşayanlar için :) yapımı son derece kolay ve lezzetli bir börek tarifi.- 10 adet kare milföy hamuru
- 5 yemek kaşığı un
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Milföy hamurlar ikişer ikişer yan yana konulur.
- Unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
- Peynirli, maydanozlu iç malzemesi yayılır.
- Rulo yapılıp, gül böreği şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında,20-25 dakika böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.