Midye Çörek Nasıl Yapılır
İnstant Mayalı Hamurişleri
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı ılık su
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 paket hazır instant maya
 - 1 paket hamur kabartma tozu
 - 4,5 - 5 su bardağı un
 
- 150 gram erimiş soğumuş tereyağı
 
- 250 gram tulum loru
 - Maydanoz
 - Karabiber
 
Yapılışı:
- Malzemeler karıştırılıp, un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, üzeri örtülür.
 - Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
 - Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça merdane ile ince açılır.
 - Açılan hamurların aralarına eriyip soğumuş tereyağ sürülerek, üst üste dizilir.
 - Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
 - On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
 - Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
 - Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
 - İnce kıyılmış maydanoz, lor ve karabiber karıştırılıp, iç hazırlanır.
 - Bir tatlı kaşığı kadar iç malzemesi konulup, açılan parçalar yanlardan hafifçe bastırılarak poğaça gibi kapatılır.
 - Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
 - Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
 






Sunum harika, tadının da nefis olduğuna eminim ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, biraz el oyalayıcı ama tadı da güzel gerçekten :)
Sil