Marmelatlı Çörek Tarifi
Kızılcık Marmelatlı Çörek Nasıl Yapılır
- 1 adet yumurta
 - 50 gram eritilip soğumuş tereyağı
 - 1,5 çay bardağı toz şeker
 - 1 paket instant maya
 - 1,5 çay bardağı ılık süt
 - 3,5 su bardağı un
 - Kızılcık veya istenen çeşitte marmelat
 
Yapılışı:
- Kızılcık marmelatı hariç, diğer malzemeler karıştırılır.
 - Çok az ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Oda sıcaklığında üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
 - Bezelere ayrılıp, üzeri örtülür.
 - Her beze çok az unlanmış tezgah üzerinde merdane ile olabildiğince ince açılır.
 - Üzerine ince bir tabaka halinde kızılcık veya istenen marmelat sürülüp, yayılır.
 - İnce uzun rulo halinde sarılır.
 - Rulo kendi etrafında çevrilerek gül böreği gibi şekil verilir.
 - Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
 - Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kontrol edilerek pişirilir.
 - Üzerine pudra şekeri elenerek, servis edilir.
 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.