Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi  
Yoğurtlu Dövme Çorbası Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Yarma Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram süzme yoğurt
 - 1 su bardağı dövülmüş yarma buğday
 - 1 su bardağı haşlanmış nohut
 - 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı dolusu un
 - 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 - 1,5 litre kadar su
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Dövülmüş yarma buğday üzerini geçecek kadar suyun içinde bekletilir.
 - Süzme yoğurda azar azar soğuk su karıştırılıp, çatalla ezilerek kıvamı açılır.
 - Derin bir tencerede yağda un kokusu çıkana kadar kavrulur.
 - Önce soğuk su sonra da suyla açılmış süzme yoğurt azar azar karıştırılarak eklenir.
 - Kaynayan çorbaya yarma ve haşlanmış nohut eklenir.
 - Çorba koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
 - Tuzu ve kıvamına göre gerekirse sıcak su eklenir.
 - Sos tenceresinde yağda kırmızı biber yakmadan çevrilir.
 - Çorbanın üzerine yağlı kırmızı biber ve kuru nane dökülür.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.