Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi 
Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 1 kase incecik doğranmış ıspanak yaprağı
 - 2 adet havuç
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 6 su bardağı sıcak su
 - Tuz
 
- 1 su bardağı yoğurt
 - 1 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı un
 
- Zeytinyağı konulmuş tavada incecik kıyılmış kuru soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
 - Rendelenmiş havuçlarda eklenip, yumuşayana kadar kavrulur.
 - Sarımsak rendesi eklenip, biraz çevrildikten sonra olabildiğince ince kıyılmış ıspanak yaprakları da eklenir.
 - Dört su bardağı sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
 - Terbiyesi için bir kasede un, yumurta ve yoğurt iyice karıştırılır.
 - Kaynamakta olan tencereden sıcak çorbanın sulu kısmından bir kaç kepçe alınıp terbiye ılık hale getirilir.
 - Karıştırılarak tencereye ilave edilir.
 - Çorbanın kıvamı kontrol edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
 - Tuzu da eklendikten sonra çorbanın üstüne yağda çevrilmiş kırmızı pul biber dökülerek, sıcak servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.