Pide Tarifi 
Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
- 5 su bardağı un
 - 1 paket instant maya
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 adet yumurtanın akı
 
- Yarım kilogram tatlı lor
 - 2-3 adet domates
 - 2-3 adet yeşil sivri biber
 - 2-3 adet taze soğan
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - Dereotu
 - Karabiber
 - Tuz
 - 1 adet yumurtanın sarısı
 - Susam
 
Yapılışı: 
- Domateslerin çekirdekli kısımları sulanmaması için çıkartılıp, minik minik doğranır.
 - Biberler, taze soğanlar ve dereotu da doğranıp hepsi tatlı lorla karıştırılır.
 - Karabiberi, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
 - Un elendikten sonra üç su bardağı kadarı yoğurma kabına alınır.
 - İnstant maya, toz şeker ve ılık süt karıştırılıp on dakika kadar bekletilir.
 - Ilık su, tuz, yumurtanın akı ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
 - Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, merdaneyle elips şeklinde açılır.
 - İç malzemesi konulduktan sonra pide şekli verilerek uçları sıkılarak kapatılır.
 - Kenarlarına fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından çıkınca istenirse kenarlarına tereyağı sürülüp, sıcak servis edilir.
 







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.