Jalapeno biberi reçeli tarifi
Jalapeno biberi reçeli nasıl yapılır
Geçen yıllarda acılı domates reçeli yaptığımda sadece acı biberden reçel olur mu diye düşünmüştüm.Bu sene jalapeno biber turşusu yaparken, yeşil biberlerin yanına biraz da kırmızı jalapeno biber alarak karışık reçelini yaptım.Benim aldığım biberler irili ufaklı olunca temizlenmiş miktarını gram olarak verdim.Her damak zevkine uyar mı bilmiyorum ama sos olarak da kullanılabilecek bu yoğun acı- tatlı reçeli ben beğendim.
Malzemeler:
- 250 gram temizlenmiş kırmızı- yeşil karışık jalapeno biberi
- 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 adet karanfil
- 1 adet limonun suyu
- Jalapeno biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır.
- Blenderde irice parçalanır.
- Toz şekerle karıştırılıp, sulanması için bir gece bekletilir.
- Ertesi gün su da eklenerek önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatılır.
- Koyulaşınca limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılır.
Recellerinin hepsi ayri güzel hep degisik duyulmamis tarifler, bunada bayildim,harika olmus, ellerinize saglik
YanıtlaSilGeleneksel reçelleri zaten yapıyoruz biraz da değişik alternatifler deneyelim diye düşündüm :) Tadımlık da olsa değişik reçeller yapıp, beğenilenlerden seneye biraz daha fazla yapıyorum.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilRenkleri çok güzel olmuş ya, lezzetini bilmiyorum tabii ama görüntüsü şahane.:) Ben gözümü doyurdum şu an.:))
YanıtlaSilAcı, tatlı bir arada değişik bir lezzet, lezzeti tarif etmek de çok zor değil mi :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilYa bayıldım renklere nefis görünüyor.Kıvamda harika Çok ilginç biberden reçel.Ellerine sağlık Nergizciğim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum.Aslında tatlı bibere çok az acı biber karıştırıp reçel yapıldığını biliyordum ama Jalapeno biberden ilk deneme sanıyorum.Kıvamını ayarlamak için şeker oranını biraz arttırdım ama biberin o acılığıda ancak bu sayede dengelenebildi.Sevgilerimle.
SilMerhaba
YanıtlaSilEllerinize sağlık. 2 bardak suyu ne zaman ekleyecegiz?
Bir gece şekerde bekletdikten sonra ertesi gün suyunu da ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.Size de kolay gelsin, sevgilerimle.
Silçok güzel görünütor.ellerinie sağlık.şekerlenmiyormu acaba
YanıtlaSilŞekerlenmedi, diğer reçellerden bir farkı yok aslında sadece malzeme ilginç :)
Sil