Atom Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Limonluk Kurabiyesi TarifiMalzemeler:
- 250 gram tereyağı
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 adet yumurta
 - 1 su bardağı pudra şekeri
 - 1 paket kabartma tozu
 - 5-5,5 su bardağı un
 
- 1 su bardağı ceviz
 - 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
 - 1 çay bardağı kuru kayısı
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yapılışı: 
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
 - Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
 - Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır.
 - İrice dövülen cevizlere, üzümler, küp küp kesilmiş kuru kayısılar, toz şeker ve tarçın da eklenip karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
 - Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
 - Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
 - Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
 - Açılan boşluğa cevizli iç malzemeden konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
 - Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
 - İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
 



Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil