Çıtır Gül Börek Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 2 adet yufka
 - 4-5 adet patates
 - 150 gram lor
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Yapılışı: 
- Yufkalar önce ikiye sonra tekrar ikiye katlanır.
 - Katlardan çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.
 - Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
 - Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
 - Kesilen yufka katları beşer beşer ayrılıp, her yufkanın arasına bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
 - Aralara iç malzemesi konulan beş kat yufka, her defasında ortalarına parmağımızla bastırılarak üst üste yapışması sağlanır.
 - Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda kızartılır.
 - Kağıt havlu üzerine alınıp, fazla yağı süzüldükten sonra sıcak servis edilir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.