Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi 
Anjelik Erikli Muhallebi Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
Erikli muhallebi malzemeleri:
- 1 kilogram anjelik erik
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı mısır nişastası
 
Sade muhallebi malzemeleri:
- 5 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı mısır nişastası
 - 1 çay bardağı toz şeker
 
Yapılışı:
Erikli muhallebi yapılışı:
- Erikler iyice yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır.
 - 1 su bardağı su ile erikler yumuşayana kadar pişirilir.
 - Ilıyınca süzgeçten geçirilip, nişasta ve toz şeker de eklenerek pişirilir.
 
Sade muhallebi yapılışı:
- Nişasta bir su bardağı sütün içinde iyice ezilir.
 - Kalan dört su bardağı süt ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar kaynatılır.
 - Kaynayan süte topaklanmaması için sürekli karıştırarak nişastalı süt eklenir.
 - Bir kaç taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
 - Servis üç renkli yapılmak istenirse sade ve erikli muhallebiden eşit oranda ayrılıp, karıştırılır.
 - Erikli, karışık ve sade muhallebi olacak şekilde katların biraz donması beklenerek üst üste servis bardaklarına dökülür.
 - Buzdolabında bekletilerek, soğuk servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.