Sütlü Pide Tarifi
Sütlü Pide Nasıl Yapılır
Pide Tarifi
Malzemeler: 
- 2 su bardağı ılık süt
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 4-4,5 su bardağı un
 
Üzerine: 
- 1 adet yumurtanın sarısı
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Susam
 
 Yapılışı: 
- Ilık süt, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
 - Unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz da eklenir.
 - Kalan un azar azar eklenerek ele yapışan bir hamur yoğurulur.
 - Üzeri sofra beziyle örtülüp yarım saat kadar mayalanması beklenir.
 - Tekrar yoğurulan hamur, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafif unladığımız elimizle genişleterek yayılır.
 - Yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülüp, kenarlarına ve ortasına parmak uçlarıyla bastırıldıktan sonra bol susam serpilir.
 - Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
 - Son on dakikada fırının alt rafına alınıp, altının da iyice pişmesi sağlanır.
 - Sofra bezine sarılıp, biraz dinlendirildikten sonra dilimlenir.
 




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.