Pembe Pilav Tarifi
Malzemeler:- 4 adet pancar
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Dereotu
- Tuz
Yapılışı:
- Pancarların kabukları soyulup, dört beş su bardağı sıcak su ile tencerede pancarlar yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan pancarlar salata yapmak için ayrılır.
- Yıkanıp süzülmüş pirinçler zeytinyağı konulan tencerede şeffaflaşana kadar çevrilerek kavrulur.
- Ayırdığımız üç su bardağı pancar suyu ve tuzu da eklenip, kısık ateşte pişirilir.
- Pirinç suyunu çekince ocağın altı kapatılıp, ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Tencerenin üzerine önce kağıt havlu sonra da kapağı kapatılıp, demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.