Patates Graten Nasıl Yapılır
Fırında Kremalı Patates Tarifi
Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket süt kreması
- 150 gram kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Yapılışı:
- Patatesler soyulup yıkandıktan sonra ince ince halka şeklinde dilimlenir.
- Derin bir kapta süt, süt kreması ve tuz karıştırılıp, patatesler de eklenerek karıştırılır.
- Fırın kabının kenarları yağlanıp, patates dilimleri yan yana dizilir.
- Fırın kabına alınan patatesler önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra fırından alınıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek tekrar fırına konulur.
- Kaşar peyniri eridikten sonra alınıp dereotu da eklenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.