Çıntarlı Galette Tarifi
Melkili Galette Tarifi
Mantarlı Galette Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 3,5- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı domates püresi veya ketçap
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kilogram çıntar (melki, kanlıca mantarı)
- Tuz, Kekik, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon
- 1 adet kırmızı kuru soğan
- 1çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- Susam
Yapılışı:
- Buzdolabından çıkartılan tereyağı minik küpler halinde kesilir.
- Soğuk tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, yumurtanın akı, kabartma tozu ve kontrollü olarak azar azar da un eklenerek hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamur streç film ile sarılarak buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Çıntarlar istenen şekilde doğranıp, baharatları da eklenerek zeytinyağı konulmuş tavada biraz kavrulur.
- Buzdolabından çıkartılan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
- Hamurun üzerine zeytinyağı ile inceltilmiş ketçap veya domates püresi sürülür.
- Biraz kavrulup soğumuş çıntarlar ve ince doğranmış kırmızı kuru soğan hamurun üzerine istenen şekilde yerleştirilir.
- Hamurun kenarları içe doğru kapatılıp, yumurta sarısı sürüldükten sonra susam serpilir.
- Hamur açtığımız kağıtla birlikte fırın tepsisine alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Kaşar peyniri de üstüne eklenip, eriyince fırından alınıp, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.