Dolgulu Ekmek Tarifi
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifi
Dolgulu Ekmek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy yuvarlak ekmek
- 300 gram kaşar peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Maydanoz
Yapılışı:
- Ekmeğin dip tarafı bütün kalacak şekilde üstü iki parmak kalınlığında enine ve boyuna kareler kesilir.
- Kesiklerin içine kaşar peyniri parçaları sokulup, yerleştirilir.
- Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsaklar, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Fırça yardımıyla kesiklerin içi ve ekmeğin dış kabukları yağlanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyene kadar kızartılır.
- Fırından çıkınca kalan zeytinyağı da ekmeğin üzerine sürülüp, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.