Pancarlı Kısır Tarifi
Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
 - 3 adet kırmızı pancar
 - 3 adet taze soğan
 - 1 çay bardağı haşlanmış mısır
 - 1 çay bardağı haşlanmış havuç
 - Yarım demet dereotu
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 1 adet limonun suyu
 - Tuz
 
Yapılışı:
- Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
 - İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
 - Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
 - Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar dökülür.
 - Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişip, renklenmesi sağlanır.
 - Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, haşlanmış havuç, haşlanmış mısır, taze soğan ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır.
 - Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.