Pancarlı Kısır Tarifi
Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır
Pancarlı Bulgur Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 3 adet kırmızı pancar
- 3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Kırmızı pancarlar iyice yıkanıp, kabukları soyulur.
- İrice parçalara bölünüp, yumuşayana kadar haşlanır.
- Başka bir kaba köftelik ince bulgur konulur.
- Pancarlar bir kenara ayrılıp, pancarları haşladığımız sıcak su bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar dökülür.
- Üstü kapakla kapatılarak bulgurun şişip, renklenmesi sağlanır.
- Olabildiğince küçük küpler halinde doğranan pancarlar, haşlanmış havuç, haşlanmış mısır, taze soğan ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır.
- Tüm malzemeler bulgurla karıştırılıp, yağı, tuzu ve limon suyu da eklenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.