Öncelikle görüntüsünü beğendiğim, yapılışı çok kolay bu çöreklerin içine ben çok tatlı olmasını istemediğim için, zeytinyağı ile incelttiğim haşhaş ezmesi sürdüm.Siz isterseniz, bu tarifi önceden yapmış olan blogger arkadaşlarım gibi tahinli, cevizli, tarçınlı, toz şekerli, nutellalı hatta istediğiniz bir reçeli sürüp katlayarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Haşhaş ezmesi ve zeytinyağı hariç, diğer malzemeler yoğurulup, çok az ele yapışan yumuşak bir hamur yapılır.
- Oda sıcaklığında üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
- Bezelere ayrılıp, her beze çok az unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık 15-20 santim çapında açılır.
- Üzerlerine zeytinyağı ile inceltilmiş haşhaş ezmesi sürülür.
- Rulo halinde sarılan hamurun iki ucu birleştirilir.
- Rulo yan çevrilip, ucundan bir iki santim kalacak kadar bıçakla kesilir.
- Kesilen yer ayrılıp, iki ucu yana çevrilerek kalp şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dakika kontrol edilerek pişirilir.