Enginar yemeği tarifi
Enginar yemeği nasıl yapılır
İzmir'de olmanın en güzel taraflarından biri de; bu mevsimde her köşe başında satılan, tazecik, yemyeşil enginarlardan alıp, istediğimiz kadar yiyebilmek herhalde...Enginar dolması gibi biraz zaman alacak bir yemek yapmak istemez iseniz, en çabuk, en pratik, en klasik enginar yemeği tarifi,
Malzemeler:
Enginar yemeği nasıl yapılır
İzmir'de olmanın en güzel taraflarından biri de; bu mevsimde her köşe başında satılan, tazecik, yemyeşil enginarlardan alıp, istediğimiz kadar yiyebilmek herhalde...Enginar dolması gibi biraz zaman alacak bir yemek yapmak istemez iseniz, en çabuk, en pratik, en klasik enginar yemeği tarifi,
Malzemeler:
- 5 adet enginar çanağı
- 3 orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limonun suyu
- Enginar çanakları yıkanıp, limonlu suda bekletilir.
- Kuru soğan yemeklik şekilde doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
- Un eklenip, yakmadan kavrulur.
- İrice doğranmış enginarlar ve havuçların üzerine su eklenip, pişirilir.
- Patatesler küp şeklinde doğranıp, eklenir.
- Yumuşayana kadar tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip, ılık servis edilir.