Şeftali reçeli tarifi
Şeftali reçeli nasıl yapılır
Sıcaklar sürerken, bir yandan da kış hazırlıklarımız sürüyor.Gerçi, bazen kış gelmeyecek duygusuna kapıldığım oluyor :) Şeftali reçeli, en fazla tükettiğimiz reçellerden.O kadar aromatik ve güzel kokuyor ki, tatlı niyetine bile yenilebilir hatta kışın keklerin, tartların üzeri şeftali ile süslenebilir.
Malzemeler:
- 1 kilogram şeftali
- 1 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Yumuşamamış, sert şeftalilerden alınıp, iyice yıkanır.
- Kabukları soyulur, istenen şekilde dilimlenir.
- Çekirdeği ve çekirdek etrafında ki sert kısım çıkartılır.
- Derin bir tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker olacak şekilde malzeme bitene kadar konulur.
- Bir gece sulanması için bekletilir.
- Ertesi gün reçel kıvamı alana kadar önce harlı sonra kısık ateşte kaynatılır.
- Kevgir ile üzerinde biriken köpükler alınır.
- Limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır.
- Reçel sıcakken kuru, temiz cam bir kavanoza doldurulur.
- Kavanoz kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilerek soğuyana kadar bekletilir.