Kuzu kulağı salatası tarifi
Ekşi kulak otu salatası nasıl yapılır
Narlı, cevizli, peynirli, rokalı kuzu kulağı salatası tarifi
Kuzu kulağı, ekşi kulak otu ya da eşi gulak adıyla bilinen; C vitamini, demir ve fosfor mineralleri açısından çok zengin olan kuzu kulağının genellikle salatası yapılıyor.Sadece böbrek rahatsızlığı ve romatizmal hastalıkları olanların tüketmesi önerilmiyor.Eskiden, domatesli peynirli salatasını yapardım ama bu defa arkadaşlarımızın katıldığı bir etkinlikte yaptıkları nar taneli, cevizli tarifi denemek istedim ve sonuçta herkesin beğendiği bir salata oldu.Onlar tere ile yapmışlardı ama bizim evde roka olunca ben tere yerine roka kullandım. Adı üstünde ot ekşi, nar taneleri de ayrıca ekşilik katınca sosa limon ya da nar ekşisi eklemeye gerek kalmadı.
Malzemeler:
- 1 demet kuzu kulağı
- 1 demet roka
- 1 adet narın taneleri
- 1 su bardağı ceviz içi
- Bir kaç dilim İzmir tulum peyniri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kuzu kulağı ve rokanın yaprakları ayıklanıp, bir kaç defa yıkanıp,süzgece alınır.
- Kuruduktan sonra iri parçalar halinde yapraklar elle kopartılıp, salata kasesine alınır.
- Ayıklanan nar taneleri ve irice bölünmüş cevizler eklenip, karıştırılır.
- Peynir ince ince dilimlenip eklenir.
- Zeytinyağı ve tuz eklenerek üzerine dökülüp, karıştırılır.