Kuru domates ezmesi tarifi
Cevizli bezirgani tarifi
Kuru domates ezmesi nasıl yapılır
Bahar aylarının son günlerinde, yenilerine yer açılsın diye geçen yazdan kuruttuğum, dondurucuya koyduğum sebzeleri tüketmeye çalışıyorum.Kurutulmuş domateslerle yapılan bu ezmeyi meze veya kahvaltılarda ekmeklerinizin üzerine sürerek de tüketebilirsiniz.Ben bir kaç dal reyhan ekledim, siz reyhan bulamaz iseniz, bir kaç dal maydanoz kullanabilirsiniz.İstediğiniz kıvama gelinceye kadar zeytinyağı veya domatesleri ıslattığınız sudan ekleyerek karışımı açabilirsiniz.
Malzemeler:
- 10-15 adet kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- 3-4 dal reyhan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Domatesler kaynar su içinde yumuşayana kadar bekletip, suyu süzdürülür.
- Domatesler minik minik doğranır.
- Acı biber salçası, tuz, zeytinyağı ve limon suyu eklenir.
- Karışıma ince kıyılmış reyhan, irice dövülmüş ceviz ve sarımsak da eklenip iyice karıştırılır.