Çekirdeksiz üzüm reçeli tarifi
Çekirdeksiz üzüm reçeli nasıl yapılır
Kırmızı çekirdeksiz üzüm reçeli tarifi
Pazarlarda satılan renk renk çekirdekli üzümleri gördükçe, keşke çekirdeksiz üzümünde değişik renkleri olsa diye düşünürdüm.Bir ara Salihli'de Güney Afrika'dan getirilmiş çekirdeksiz pembe, kırmızı, mor, siyah çekirdeksiz üzümlerin üretim denemesine başlandığını okumuştum.Bu hafta pazardan aldığım kırmızı çekirdeksiz üzümler denemesi yapılan üzümlerden mi bilmiyorum ama her sene yaptığım çekirdeksiz üzüm reçelinin bu sene kırmızısını tadımlık da olsa denemek için yaptım.Piştikçe üzümlerin kırmızı rengi biraz açılıp, reçele geçince çok güzel pembe renkli bir reçel oldu.
Malzemeler:
- 1 kilogram kırmızı çekirdeksiz üzüm
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu veya 2-3 parça limon tuzu
- Üzüm taneleri salkımından ayrılıp, yıkanır ve süzgece konulur.
- Üzerine şeker eklenip, karıştırılarak bir gece bekletilir.
- Derince bir tencerede hepsi birlikte kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır.
- Üzerinde oluşan köpükler varsa alınır.
- Reçel koyulaşıp kıvam alana kadar bir saat kaynatılır.
- Limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.