Poğaça nasıl yapılır
Pamuk poğaça tarifi
İnstant mayalı tarifler
Adı üstünde pamuk gibi yumuşacık, puf puf kabaran bu poğaçaların içine iç malzemesi koymadan da yapılabileceği gibi peynirli maydanozlu klasik poğaça yada benim yaptığım gibi boş olarak yapıp daha sonra içine domates, peynir gibi istediğiniz malzemeleri koyarak sandviç yapıp çay saatlerinde, kahvaltılarda sofranızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket Dr.Oetker instant maya
- 5,5 - 6 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Peynir
- Domates dilimleri
- Roka veya maydanoz
Yapılışı:
- Geniş bir kaba dört su bardağı elenmiş un konulur.
- Toz şeker, tuz ve instant maya da eklenip, karıştırılır.
- Yumurtanın akı, zeytinyağı, su ve süt de eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek, ele hafif yapışan çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek sıcak bir yerde bir saat kadar mayalanıp kabarması için bekletilir.
- Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, elimizle yuvarlanarak fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı fırça ile sürülüp, susam serpilir.
- Bir saat kadar da tepsi de mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Pişen poğaçalar soğuduktan sonra tepsiden alınır.
- Sandviç olarak yapılacaksa servis edileceğinde bıçakla ortadan kesik atılıp araya tercihe göre peynir, domates, maydanoz, roka konulup servis edilir.