Dulce De Leche Tarifi
Süt Karameli Tarifi
- 1 litre yağlı süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 200 ml süt kreması
 - 1 çay kaşığı karbonat
 
Yapılışı:
- Karbonat eklenince sütün taşmaması için en derin tencere kullanılır.
 - Tencereye süt, süt kreması ve toz şeker konularak şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
 - Kaynamaya başlayınca kısık ateş üzerine alınıp, silme çay kaşığı karbonat eklenir.
 - Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır.
 - Kısık ateş üzerinde rengi istenen koyuluğa ve kıvama ulaşana kadar kaynatılır.
 - Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılıp, karıştırıldıktan sonra kavanoza boşaltılır.
 - İyice soğuyunca kavanozun kapağı kapatılıp, buzdolabında yaklaşık iki ay kadar saklanabilir.
 







































