Soğanlı Pizza Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Üst malzemeleri :
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram lor veya beyaz peynir
- 5-6 adet taze baş soğan
- 3-4 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
Pizzanın Yapılışı:
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp, azar azar da un eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Çok az yağlanmış fırın tepsisine, yarım santim kalınlığında hamur yayılır.
- Hamurun üzerine zeytinyağı ile açtığımız domates salçası fırçayla sürülür.
- Halka halka doğranmış taze baş soğanlar, yeşil sivri biberler, dereotu, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ve kaşar peynirleri karıştırılıp, hamurun üzerine yayılır.
- Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra süt, zeytinyağı ve çırpılmış yumurtalı sos her yerine gelecek şekilde üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekip kenarları kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.