Çikolata Kaplı Mousse Tarifi 
Çikolata Kaplı Mousse Nasıl Yapılır 
Çikolatalı Mousse Tarifi
 Mousse Malzemeleri: 
- 1 paket süt kreması (200 ml)
 - 210 gram (70gr x 3 adet) bitter çikolata
 - 1 adet yumurtanın sarısı
 - 1 çay bardağı süt (100 ml)
 
- Frambuaz, çilek, karadut veya vişne gibi istenen ekşi meyveler
 
Kek Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 su bardağı un
 
Dış Çikolata Kaplaması:
- Süt kremasının yarısı ve süt bir kabın içine alınıp, kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
 - Yumurtanın sarısı derin bir kaba alınıp, el çırpıcısı veya çatalla biraz çırpılır.
 - Kaynamaya başlamış süt kreması ve süt karışımı ocaktan alınıp yumurta sarısına azar azar eklenerek, sürekli karıştırılır.
 - Karışım soğumadan çok küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata eklenir.
 - Sürekli karıştırılarak çikolatanın içinde erimesi sağlanır.
 - Buzdolabında bekletilip soğumuş çırpma kabına, buzdolabında bekletilmiş kalan yarım paket süt kreması da eklenip katılaşana kadar mikserle çırpılır.
 - Soğumuş çikolatalı karışıma çırptığımız katılaşmış süt kreması eklenip, kaşık yardımıyla köpüğünü söndürmemeye çalışarak alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak homojen bir kıvam alması sağlanıp buzdolabında bekletilir.
 
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
 - Un, kabartma tozu, kakao da eklenip karıştırılır.
 - Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp yayılır.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek pişirilir.
 - Soğuyan kekten bardak veya silikon kalıpların çapında bir kalıp ile yuvarlak altlıklar çıkartılır.
 - Dört adet kare bitter çikolata benmari usulü eritilir.
 - Fırça yardımı ile küçük silikon kek kalıplarına tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürülür.
 - Dip kısımlarına biraz daha fazla sürülerek, buzdolabında bir gece sertleşmeleri için bekletilir.
 - Dondurulmuş frambuazlar buzdolabındaki mousse ile karıştırılarak çikolata sürülen silikon kalıpların içine doldurulur.
 - Kekten kestiğimiz yuvarlak parçalar mousse üzerine kapak gibi kapatılır.
 - Sertleşmiş çikolata tabakasını kırmamaya çalışarak, parmak uçlarımızla silikon kalıplardan ayrılır.
 - Kek alta gelecek şekilde ters çevrilip, servis tabağına alınır.
 - Hemen servis edilmeyecekse buzdolabında bekletilir.
 





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.