Üçgen Mekik Çörek Tarifi 
Üçgen Mekik Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık su
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 adet yumurta
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 2 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 paket instant maya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 4,5 -5 su bardağı un
 
- 150 gram erimiş soğumuş tereyağı
 
- Peynir veya lor
 - Dereotu
 
Yapılışı:
- Malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri örtülür.
 - Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
 - Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça ince uzun açılır.
 - Aralarına eriyip soğumuş tereyağı sürülerek, üst üste dizilir.
 - Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
 - On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
 - Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
 - Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
 - İç malzemesi konulup, üçgen şekli verilerek kapatılır.
 - Ek yeri alta getirilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
 - Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
 








Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.