Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 200 gram taze kadayıf
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
Muhallebi Malzemeleri:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı:
- Kadayıflar, kolay ufalanabilmeleri için bir gece önceden buzluğa konulup, dondurulur.
- Buzluktan çıkartılan kadayıflar, didiklenerek tereyağı eritilmiş tencerede rengi kızarana kadar kavrulur.
- Tencereye 1 çay bardağı şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
- Kadayıfların birazı kenarlar için ayrılıp, kalanına irice dövülmüş cevizler de eklenerek ocaktan alınır.
- Silikon kek kalıbı tereyağıyla iyice yağlanıp kenarlarına ayırdığımız kadayıflar yapışacak şekilde serpilir.
- Kalan cevizli kadayıf da kalıbın altına yayılır.
- Sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası karıştırılarak muhallebi pişirilir.
- Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
- Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
- Muhallebi kalıbın içine dökülüp üzeri düzeltildikten sonra buzdolabına konulur.
- Katılaşan muhallebi silikon kalıptan ters çevrilerek çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Buzdolabında bekletilip dilim dilim kesilerek, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.