İrmik Helvası Tarifi 
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 çay bardağı çam fıstığı
 
Yapılışı:
- Sıcak suyun içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılıp, süt de eklenir.
 - Derin bir tencerede orta ateşte önce irmik sonra da fıstıklar eklenerek pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
 - İrmiğin ve fıstıkların rengi koyulaşınca su ve süt karışımı eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
 - Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir.
 - Ocağın altı kapatılıp, bir iki kez karıştırılır.
 - Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlendirilir.
 - İstenirse silikon kalıplarla veya kaşıkla şekil verilerek tabağa alınır.
 - Tercihen ılık servis edilir.
 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.