Arapsaçlı enginar yemeği tarifi
Arapsaçlı enginar yemeği nasıl yapılır
Enginarlı arapsaçı yemeği tarifi
Enginarlı tarifler
Enginarın en güzellerinin bulunduğu şu günlerde haftada bir kaç defa sofralarımızda enginarlı tariflere yer verince, klasik tarifler dışında uyabileceğini düşündüğüm malzemelerle, otlarla değişik yemekler deniyorum.Mutfakta değişik denemelerde bulunmayı seviyorum ama bu işin en zor kısmı daha önce duymadığım yemeğe isim bulmak oluyor :) Bu yemeğe de; enginar yatağında yada enginar çanağında kırmızı biber ve havuçla tatlandırılmış arapsaçı kavurması mı desem, ne desem derken kısa kesip, arapsaçlı enginarda karar kıldım :) Arapsaçı ve enginar sevenler için ikisi bir arada sunumu da güzel bir yemek oldu.
Malzemeler:
- 10 adet enginar çanağı
- 1 tutam arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 adet taze soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Enginar çanakları iyice yıkanıp, kararmaması için limonlu su içinde bekletilir.
- Çanak enginarlar limon suyu, tuz, zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ile yumuşayana kadar pişirilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Minik minik doğranmış havuç ve kırmızı biberler de eklenip kavrulur.
- En son yıkanıp, süzülmüş arapsaçları da eklenip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Arapsaçları enginar çanaklarının içine paylaştırılır.
- Servis tabağına alınıp, ılık servis edilir.