Acur Turşusu Nasıl Yapılır
Kaynar Suyla Turşu Nasıl Yapılır
1 litrelik kavanoz için;
Malzemeler: - 1 kilogram kadar ince acur
 - 1 yemek kaşığı kaya tuzu
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 1 çay kaşığı limon tuzu
 - 1 çay bardağı üzüm sirkesi
 - 8-10 diş sarımsak
 - Kavanozun üzeri dolana kadar kaynayan sıcak su
 - Cam Kavanoz
 - Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı
 
Yapılışı:
- Acurlar fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülüp kurumaya bırakılır.
 - Tencerede su kaynatılır.
 - Acurların uç kısımlarından bıçakla biraz alınıp, gerekirse iki üç parçaya bölünür.
 - Ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
 - Üzerine 1 çay kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu 3-4 adet limon tuzu ve her bir litrelik kavanoza 1 çay bardağı sirke dökülür.
 - Kaynamakta olan sıcak su ile kavanozların üstü tamamlanıp yeni alınmış kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
 - Kavanozlarda sızıntı yoksa ertesi gün düzeltilip, güneş almayan bir yerde saklanır.
 - Ben turşuyu iki litrelik kavanoza yaptığımdan bu ölçünün iki katını kullandım.
 

































