Güvem eriği reçeli nasıl yapılır
Çakal eriği reçeli tarifi
Çakal eriği reçeli nasıl yapılır
Pazarda Kazdağlarından köylülerin getirdiği güvem eriklerini görünce dayanamadım biraz fazla aldım. Bir kısmını reçel yaptım ama çekirdeklerini çıkarmak zor olduğundan az miktarda deneyip kalanını marmelat ve güvem şerbeti olarak değerlendirdim. Benim aldığım meyveler epey olgun olunca bir gece önce şekerde bekleterek biraz sulandıktan sonra kullandım. Eğer meyveler olgun değil ise su oranını biraz daha arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı güvem eriği
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Güvem eriklerinin yaprakları, dalları ayıklanır iyice yıkanıp, süzülür.
- Derin bir tencerede üzerine su ve şeker eklenerek yumuşayıp, koyulaşana kadar pişirilir.
- Limon suyu da eklenip, reçel kıvamını alınca ocaktan indirilir.
- Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
Güvem'i hiç duymamıştım ben. Denk gelirse tadına bakmak isterim
YanıtlaSilÖzellikle olgun olanlarını ben çok seviyorum.İzmir'de rastlamadım ama belki de ben görmemişimdir.
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilTrakya da çok bulunur. Dün topladım çok olgun değiller ama içinde cekirdekler var reçel nasıl olur bilemedim.
YanıtlaSilBenim yaptıklarım genelde olgun denilebilecek kıvamdaydı, çok sert ise meyvenin çekirdekleri de büyük olduğundan çok iyi olmaz sanıyorum. Meyveler çok olgunsa kızılcık reçeli gibi marmelat kıvamında, meyveleri sert ise çekirdekli vişne reçeli gibi çekirdekleriyle birlikte yapıyorum tabii çekirdekli olunca yerken biraz dikkat etmek gerekiyor :)
Silben bugün güvem marmeladı yedim ..Çok beğendim. Trakya tarafında yoldan toplamış arkadaşım .Marmelat yapmış hani derler ya her derde deva ...
YanıtlaSilFaydaları da çokmuş gerçekten, hazır marmelatlarda satılıyor ama güvem bulabilirseniz tarife göre deneyebilirsiniz.
SilBen kendim toplayıp marmelat yapıyorum, diyabet hastası olduğumuz için az şeker koyuyorum ama şeker pancarı bulsam onunla yapicam ,biraz buruk seviyoruz
Sil