Gavurdağı salatası nasıl yapılır
Salatalar
Gaziantep mutfağına ait bu salatayı meze olarak hatta benim gibi suyuna ekmek banarak ana öğün olarak tüketebilirsiniz. Ben domateslerin çekirdeklerini çıkarmadan yaptığımdan olması gerekenden biraz daha sulu kıvamda oldu ama siz de suyuna ekmek banmayı sevenlerdenseniz sorun olmaz :) Çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve diğer malzemeleri olabildiğince minik parçalar halinde doğrayarak bu çok lezzetli salatayı yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 4-5 adet domates
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet taze soğan
- 1 su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal taze nane
- Tuz
- Domateslerin kabukları soyulur.
- Domates, biber, kuru soğan ve taze soğanlar olabildiğince küçük küçük doğranır.
- Maydanoz ve taze nane de ince ince kıyılır.
- Cevizler irice dövülerek birazı süsleme için ayrılır.
- Malzemeler derin bir kaba alınıp, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek karıştırılır.
- Kalan cevizlerle süslenip, servis edilir.
bende bayılırım bu salataya, ellerine sağlık.....
YanıtlaSilNar ekşili sevilmez mi :) Çok teşekkürler
SilGörüntü muhteşem...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
Sil