Sebze kapama nasıl yapılır
Yaz boyunca her gün yapılsa yenilebilecek hafiflikte ve lezzetteki sebze kapama yemeğini halen domateslerin ve patlıcanların en lezzetlilerinin bulunabildiği şu günlerde biraz gecikerek de olsa yayınlamak istedim. Sebze kapamayı istediğiniz sebzelerle yapabilirsiniz ama ben annemin yaptığı gibi patates ve patlıcan dilimlerini birer sıra olacak şekilde yayvan bir tencereye sıralayıp aralarına da biber ve bol olgun domates ile hiç su eklemeden sadece domatesin suyuyla pişiriyorum.
Malzemeler: - 3-4 adet patates
- 3-4 adet patlıcan
- 4-5 adet yeşil sivri biber
- 5-6 adet olgun domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulup, bir parmak kalınlığında dilimlenir.
- Tuzlu su içinde acısının çıkması için bekletilir.
- Patatesler soyulup, bir parmak kalınlığında dilimlenir.
- Biberler doğranır.
- Domateslerin kabuğu soyulup, küp küp doğranarak biberlerle karıştırılıp üçe ayrılır.
- Yayvan bir karnıyarık tenceresinin en altına doğradığımız domateslerin birazı yayılıp, üzerine dilimlenmiş patatesler bir sıra olacak şekilde sıralanıp, tuzlanır.
- Araya domatesler ve biberler yayılır.
- Tuzlu suyun içinden elimizle sıkılarak alınan patlıcanlar da bir sıra olacak şekilde sıralanıp, tuzlanır.
- En üste kalan domatesler ve biberler de yayılıp, zeytinyağı ve tuzu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak önce orta sonra kısık ateşte hiç su eklenmeden pişirilir.
- Sıcaklığı geçince tencerenin kapağı açılıp, üzerine karabiber serpilerek ılık olarak servis edilir.
Hiç soğan ve sarımsak yok. O yüzden tereddüt ettim biraz.
YanıtlaSilBen eskiden beri yaptığımız şekilde yaptım bu haliyle de çok rafine bir lezzet ama isterseniz soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.
SilNe kadar guzel gorunuyor. Fotografi yemek geldi icimden. Ellerinize saglik. Son zamanlardaki tarifler sahane..
YanıtlaSilGeçen yıl ülke gündemi kötü olunca fazla paylaşım yapmamıştım bu yıl biraz daha vakit ayırabildim :) Beğeniyorsanız ne mutlu bana, çok teşekkürler.
SilCok severim sebze yemeklerini. Ellerinize saglik
YanıtlaSilBiz et yemediğimizden genelde sebze yemekleri paylaşıyorum, her zaman bloguma beklerim :) Sevgiler.
Sil