Kekikli sos nasıl yapılır
Taze kekik sosu tarifi
Taze kekik sosu nasıl yapılır
Aklımıza gelebilecek her türlü gıdaya hazır bir şekilde paketlerde, kavanozlarda ulaşabildiğimiz günümüzde salata sosları da epey bir zamandır hazır satılmaya başlandı. İşlenmiş gıdalara soframızda ne kadar az yer verirsek o kadar iyi olur diye düşünerek pazardan aldığım taze kekiklerle kahvaltılarda domates söğüş veya zeytinin üzerine gezdirilebilecek yada salatalarda sos olarak kullanılabilecek taze kekik sosu yaptım.
Malzemeler: - 1 demet taze kekik
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Taze kekiklerin sapları kopartılıp, yaprakları ayrılır, yıkanıp, süzülür.
- Kekik yaprakları, dövülmüş sarımsaklar, zeytinyağı, limon suyu ve tuz da eklenerek mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Kavanoza alınarak, buzdolabında saklanır.
- Kahvaltılarda domates söğüş, zeytin üzerine ve salatalara sos olarak birer ikişer kaşık kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.