Mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır
Erik marmelatı tarifi
En çok sevdiklerimiz arasındaki mürdüm eriği marmelatını kahvaltılar kadar kurabiye ve cheesecakelerin dolgularında da kullandığımdan, her sene bir kaç küçük kavanozda olsa mürdüm eriği reçeli ve marmelatını yapıyorum. Reçellerde ekşi tatları seviyorsanız şu sıralar pazarlarda her yerde mürdüm erikleri satılırken siz de bu güzel renkli ve lezzetli marmelattan yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram mürdüm eriği
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Erikler yıkanıp, sapları ve çekirdekleri çıkartılır.
- Derin bir tencereye alınan eriklere yarım su bardağı su eklenip, on dakika yumuşayana kadar haşlanır.
- Soğuduktan sonra mutfak robotuna alınıp, püre haline gelinceye kadar parçalanır.
- Parçalanan erikler ve toz şeker tencereye alınıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar arada karıştırılarak pişirilir.
- Limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alınıp, kavanozlara paylaştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.