Limonlu cupcake nasıl yapılır
Limon kremalı cupcake tarifi
Mini pastacıklara benzettiğim cupcakeleri çok seviyorum ve kremasını, kullandığım meyveleri değiştirerek çoğu zaman aynı tarifle bile çok farklı görüntü de cupcakeler yapıyorum. Bu defa keki de, kreması da limonlu, limon soslu çok hafif lezzette cupcakeler yapıp şekerlemelerle süsledim.
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet limonun suyu ve limon kabuğu rendesi
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk su
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- Renkli şeker tanecikleri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt, zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir.
- Kabartma tozu ve elenmiş un da eklenerek karıştırılır.
- Silikon kalıplar içine konulan kağıt kapsüllere üzerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde hamur doldurulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Krem şanti su ve limon suyu ile katılaşana kadar çırpılır.
- Limon kabuğu rendesi de eklenerek, buzdolabında katılaşana kadar beklenir.
- Soğumuş kapkeklerin içi biraz oyulur.
- Katılaşan krem şantiden bir tatlı kaşığı kadarı kapkeklerin içine doldurulur, kesilen kısım biraz küçültülerek kapak olarak tekrar kapatılır.
- Limonlu krem şanti sıkma aparatına doldurulup, istenen sıkma ucuyla kapkeklerin üzerine sıkılır.
- İstenirse şeker tanecikleri ile süslenip, tekrar buzdolabına alınıp, servis edene kadar bekletilir.
Kekler de üzerindeki şekerlemeler çok güzel, limonlu kekin yeri başkadır hem kokusunu hem aromasını çok severim ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar.
YanıtlaSilBence de limonlu kekler, tatlılar çok hafif lezzetli oluyor. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilHerzaman ki gibi yine harika
YanıtlaSilÇok teşekkürler Handan hanımcığım, sevgilerimle.
Sil