Un helvası nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 paket (25 gram) çam fıstığı
Yapılışı:
- Zeytinyağı derin bir tencere veya tavada ısıtılır.
- Çam fıstıkları zeytinyağında yakmadan rengi kahverengileşinceye kadar çevrilip, başka bir kaba alınır.
- Tencereye un eklenip, kısık ateşte karıştırılarak yakmadan yaklaşık 20 dakika rengi koyulaşana kadar kavrulur.
- Başka bir kapta toz şeker suyun içinde iyice karıştırılarak eritilir.
- Kavrulan una önce fıstıklar daha sonra da şekerli su eklenerek bir iki kez karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılarak demlendirilir.
- Biraz soğuyunca kaşıkla şekil verilip, servis tabağına alınır.
Her günümüz un helvası tadında olsun!!
YanıtlaSilBence de daha çok helva yapacağımız günler olsun :)
SilElinize sağlık .
YanıtlaSilBeklenen gun ???
Çok teşekkürler.Sanıyorum tanışmıyoruz yoksa beklenen günü ve helvanın sebebini sormazdınız :)
SilÇok severim çook! Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle.
SilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık, şerbetsiz bir tarif denemiştim geçtiğimiz günlerde belkide biliyorsunuzdur kastamonu kaşık helvası diye onu da tavsiye ederim güzeldi :)
YanıtlaSilBenim de deneyeceklerim arasında Saray helvası'da deniliyor değil mi ? Sizin de elinize sağlık, çok teşekkür ederim.
SilSizden duyunca baktım malzemeler aynı gibi yapılışta ufak farklılıklar var sanki bende bu konulara çok hakim değilim :)acemi denemeler benimki, ama tavsiye ederiz biz yaptığımıza pişman olmadık tek pişmanlığımız kalori kısmıydı :)
SilO kalori kısmını bir çözebilsek yapmayacağımız yok zaten :) Eminim güzel olmuştur ben de deneyeyim bakalım, çok teşekkürler, sevgiler.
Sil