23 Ekim 2017 Pazartesi

YOĞURT SOSLU ETİMEK SALATASI

Etimek salatası tarifi
Yoğurt soslu etimek salatası
Domates soslu etimek salatası
Çay saati ikramları
     Çay saatlerinde veya ana yemek olarak bile tüketebileceğiniz, sarımsaklı yoğurt ve domates soslu sebze kızartması karışık bu salatayı isterseniz sebzeleri yağlayıp baharatladıktan sonra fırın tepsisine yayıp pişirerek de yapabilirsiniz ama zaten ayda yılda bir karışık sebze kızartması yada şakşuka için kızartma yaptığımdan ben bu salatayı da sebzeleri kızartarak yaptım. Daha önce yaptığım etimek salatasında etimekleri bütün olarak kullandığımdan servisi de dilim dilim yapmıştım ama bunda etimekler kırıldığı için kaşık kaşık servis ettim.
Malzemeler: 
  • 1 paket etimek 
  • 3 adet patates 
  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet kabak 
  • 6 adet yeşil sivri biber 
  • 3-4 adet olgun domates 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 5 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Etimekler iri parçalar halinde kırılıp, servis tabağına yayılır.
  • Süzme yoğurt biraz su ile pürüzsüz kıvama gelene kadar açılıp, dövülmüş sarımsaklar ve tuz eklenir.
  • Yoğurdun birazı yumuşaması için etimeklerin üzerine yayılır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulup, küp küp doğranır, tuzlu su içinde bekletilir.
  • Patatesler soyulup, küp küp doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
  • Kabakların kabuğu bıçakla kazınıp, küp küp doğranıp, kızgın yağda kızartılır.
  • Patlıcanların acısı çıktıktan sonra elimizle suyu iyice sıkılıp, kurulanıp, kızgın yağda kızartılır.
  • Biberler de küçük küçük doğranıp, kızgın yağda kızartılır.
  • Kızaran sebzeler fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarılır.
  • Kızaran sebzeler karıştırılarak etimeklerin üzerine yayılır.
  • Olgun domateslerin kabukları soyulup, çok az zeytinyağı ile dövülmüş sarımsak da eklenerek suyunu çekene kadar pişirilip, sıcakken sebzelerin üzerine dökülür.
  • Soğuduktan sonra kalan sarımsaklı yoğurtta üzerlerine dökülür.
  • Sos kabında zeytinyağı ve pul biber çevrilip, en son nane de eklenerek sarımsaklı yoğurdun üzerine dökülerek kaşık kaşık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...