Fırın torbasında patates tarifi
Fırın torbasında tavuk baget nasıl yapılır
Fırın torbasında çeşnili tavuk baget tarifi
Lezzeti ve pratikliğiyle sofralarımızda her zaman kendine yer bulan fırın yemeklerini fırın torbası kullanarak yaparsanız, kendi suyunda piştiğinden lezzeti içinde kalır ve hazırlayıp fırına koyduktan sonra pişene kadar bir daha ilgilenmeniz gerekmeyeceğinden kalan zamanda siz diğer hazırlıklarınızı yapabilir, mesela salatalarınızı hazırlayabilirsiniz. Fırın torbası çok pratik olunca çeşnisi de pratik olsun diye düşünüp içinden fırın torbası da çıkan hazır çeşni paketlerinden kullandım. Siz hazır çeşni paketlerinden kullanmak istemezseniz patates dilimlerindeki gibi istediğiniz baharatlarla karıştırıp, fırın torbasında pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilogram tavuk baget
- 1 paket Maggi fırında tavuk çeşnisi ( otlu kekikli)
- 1 kilogram patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Fırın torbasına yıkanıp, kurulanmış tavuk bagetleri ve hazır çeşni eklenir.
- Fırın torbasının ağzı bağlanıp, biraz silkelenerek bagetlere çeşninin yapışması sağlanır.
- Fırın torbası tepsiye yerleştirilip, kürdanla dört beş delik açılır.
- Patatesler soyulup, elma dilimi gibi dilimlenir.
- Geniş bir kabın içinde zeytinyağı, pul biber, kekik ve tuz ile iyice karıştırılıp, fırın torbasına konulup, ağzı bağlanır.
- Kürdanla torbada dört beş delik açılır.
- Fırın tepsisine tavuk bagetler ve patates torbası yan yana yerleştirilir.
- Tepsi önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına konulup, 50-60 dakika kadar pişirilir.
- Piştikten sonra torbalar dikkatlice açılıp, servis tabağına konulup torbada kalan sos üzerine dökülerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.