Lavantalı kurabiye nasıl yapılır
Kozmetik ve temizlik malzemelerinde severek kullandığımız lavanta kokusunu daha çok hissedebilmek için, bu sene biraz da komşuların lavantalarına özenerek yazlığın bahçesine bir sıra lavanta diktik. Çiçeklerine pek kıyamasam da yaz bitip çiçekleri geçmeye başlayınca lavantalı muhallebi ve lavantalı kurabiye yapabilmek için ilk hasadımızı da yapmış oldum :)
Malzemeler:- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta
- 1 çay bardağı süt
- Lavantanın kurumuş çiçekleri toz şekerle birlikte mutfak robotunda parçalanır.
- Elekten geçirilip, iri parçalar elenir.
- Sıcak sütün içine eklenip, karıştırılır.
- Soğuduktan sonra aromasının çıkması için bir gece buzdolabında bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve diğer malzemeler de karıştırılıp, gerekirse biraz daha un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur streç film ile sarılıp, yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan kopartılan parçalara şekil verilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
- Üzerine istenirse pudra şekeri serpilir.
tadını merak ettim doğrusu... lavanta çayının tadını çok da sevmemiştim. ama kurabiye farklı olabilir.
YanıtlaSilHerkesin damak tadı farklı tabii, kokusundan dolayı reyhan şerbetini bile içemeyen tanıdıklarım var :)
SilLavanta severim ama kurabiye de hiç düşünmemiştim. Sunum yine çok şık....
YanıtlaSilDeğişik bir tarif işte :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silaa çok değişik :)
YanıtlaSil:) Çok teşekkürler.
Sil