Fındık Kremalı Çörek Tarifi 
Nutellalı Çörek Nasıl Yapılır
Çikolatalı Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
 - 1 paket instant maya
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 su bardağı ılık süt
 
- 6 yemek kaşığı hazır fındık kreması ( nutella, şokella vs. )
 
Yapılışı: 
- Derin bir kaba un elenir.
 - İnstant maya ılık süt ile karıştırılıp, 15 dakika kadar mayalandırılır.
 - Un, instant mayalı süt, toz şeker ve zeytinyağı karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üstü örtülüp, yarım saat sıcak bir ortamda mayalandırılır.
 - Mayalanan hamur üç eşit parçaya ayrılır.
 - Hamurlar yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine sığacak ölçüde merdane ile açılır.
 - Açılan hamurların arasına üç yemek kaşığı hazır fındık kreması kaşığın tersiyle sürülüp üst üste konulur.
 - Aynı boyutta açılan üçüncü hamura fındık kreması sürülmeden en üste yerleştirilir.
 - Hamurun tam ortasına bir kase kapatılıp, kalan kısmı önce dörde sonra her parça tekrar dörde bölünerek on altı eşit parçaya bıçakla kesilerek bölünür.
 - Kesilen parçaların biri sağa biri sola doğru burulduktan sonra ikişer ikişer uçları birleştirilir.
 - Ortadaki kase kaldırdıktan sonra alttaki hamur bıçakla önce + sonra x şeklinde kesilir.
 - Orta kısımda oluşan sekiz üçgen parça dışa doğru çekilip, hamura bastırılır.
 - Yarım saat daha tepside mayalanması için bekletilir.
 - Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15-20 dakika çok çabuk piştiği için kontrol edilerek pişirilir.
 - Piştikten sonra soğuması beklenip, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
 































