Balkabağı Tatlısı Tarifi
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram temizlenmiş balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin
Yapılışı:
- Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekli iç kısmı da temizlenir.
- Yıkandıktan sonra süzülüp, kurulanır.
- Kabaklar iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır.
- Fırın torbasının içine toz şeker ve kabak dilimleri doldurulup, torbanın ağzı sıkıca bağlanır.
- Fırın tepsisine konulan torbanın üzerine kürdan batırılarak beş altı yerinden delikler açılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Fırın torbası açıldıktan sonra kabaklar 10-15 dakika kadar daha karamelize olması için fırınlanır.
- Soğuyunca servis tabağına alınıp, üzerine tahin gezdirilip, irice dövülmüş cevizler serpilir.