İki Renkli Kek Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Sade Hamur İçin Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- Yarım paket paket kabartma tozu
Kakaolu Hamur İçin Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı bal
- 2-3 yemek kaşığı su
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki iki yumurta toz şekerle beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
- Buğday nişastası ve kabartma tozu da eklenir.
- Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Başka bir kap da oda sıcaklığındaki diğer iki yumurta da toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
- Zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
- Kakao ve kabartma tozu da eklenir.
- Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un azar azar eklenip, çok yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Her iki hamurdan ayrı ayrı ince uzun rulolar yapılır.
- Fırın kabı yağlanıp, hazırlanan sade ve kakaolu hamurlar çapraz çapraz yan yana dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında sade rulolar pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılınca bir iki kaşık su ile sulandırılmış bal, her yerini ıslatacak şekilde fırçayla sürülür.
- Hindistan cevizi serpilerek soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Sil