Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
- 100 gram kaşar peyniri
Yapılışı:
- Karnabahar çiçeklerine ayrılıp, yıkanıp, süzülür.
- Bol suda on dakika kadar haşlandıktan sonra süzgece alınır.
- Tava da eritilmiş tereyağı ve zeytinyağına un eklenerek, unun kokusu çıkana kadar yakmadan kavrulup, tuzu eklenir.
- Üzerine süt eklenip, topaklanmaması için el çırpıcısı ile sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Fırın kabına alınan karnabahar çiçeklerinin üzerine tuz, karabiber ve hazırlanan sos dökülür.
- Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat peynirler eriyip kızarana kadar tutulur.
- Dilimlenerek sıcak servis edilir.
Elinize sağlık süper görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkürler
SilElinize sağlık harikalar yaratıyorsunuz Meral özdener
YanıtlaSilAslında bilinen bir tarif ama çok teşekkür ederim.
SilElinize sağlık,harikalar yaratıyorsunuz
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Silnefis görünüyor elinize sağlık canım...sevgilerimle....
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sevgilerimle...
SilYağda kızartmamak için bu aralar karnıbaharın değişik pişirme sitillerini deniyorum. Bak bu da güzelmiş. Dolapta var hafta sonu için güzel bir seçenek olur...
YanıtlaSilÇocuklar için kızartmadan daha sağlıklı olur ve daha çok severler diye düşünüyorum.Kolay gelsin :)
Sil